Kostbare bøger i Danmark

Det kan godt undre mig, at bøger er så sindssygt kostbare i Danmark. Nogen må tjene styrtende på at udgiver vore bøger, eller også er det måske i virkeligheden et fravær af reel konkurrence på markedet?

Jeg skal give jer et eksempel: For nogle dage siden købte jeg i "Pocket Shop" på Malmø Central en såkaldt "smal bog," nemlig Bodil Malmstens "Samlade dikter" - en paperback med 496 siders lyrik for kun danske kr. 75,- Der var IKKE tale om hverken tilbud eller kampagnepris; men ganske almindelig bogpris på et frit marked i Sverige.

Selvfølgelig er jeg lykkelig for bogen, for jeg mener, at Bodil Malmsten er en af Nordens aller bedste nulevende lyrikere. Jeg elsker hendes digte. Samtidig ærgrer jeg mig virkelig på vi danske forfatteres vegne, når jeg tjekker de danske bogpriser. Hvornår træder fx "Dansk Forfatterforening" i karakter og arbejder for mere realistiske bogpriser i Danmark? For mere konkurrence i bogmarkedet? Kære forfatterkolleger, bogbranchen tager os i Danmark i disse år "i røven," så det gør ondt! HVornår gør vi noget?

Hver eneste gang, jeg bringer dette emne på banen, får jeg tudet mine øren fulde med den dybe krise på det danske bogmarked, med forlagenes og selvudgiverforlagenes ringe økonomi og med ord om, hvor lille et sprogområde dansk er. Jamen, det holder jo ikke, for svensk er altså også et af denne verdens meget små sprogområder, og selvudgiverforlagenes økonomi banker bare derudad, de store traditionelle forlag har råd til at holde direktører ansat, der i deres kontrakter stuilles store gyldne håndtryk i udsigt etc.

Ja, vi forfattere er kunstnere, ja, vi forfattere er måske nogle sære eksistenser; men vi har altså også produkter, som faktisk efterspørges i et attraktivt marked.HVornår gør vi selv noget?

Featured Posts
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Du kan følge mig her:

  • YouTube
  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Classic
  • Pinterest Social Icon

"Carpe Diem IvS" CVR: 40259759

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com

”Effugere non potes necessitates, potes vincere," Seneca
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now