#MeTooMale

Søren K. Willemoes, debatredaktør, Weekendavisen:

”Vi har gennem flere års kønsdebat vænnet os til, at mandens opførsel over for kvinder er til kritisk behandling. Af gode grunde, som #MeToo viste. Men at kvinder også kan være skurken; at stærke kvinder ikke kun er noget, der hyldes, at de har deres eget arsenal af kneb og tricks til at dominere og tryne deres mænd, manipulere og omforme dem, er gået tabt i kønsdebatten

Stig Colbjørn Nielsen, forfatter & performer:

Dejligt at Søren K. Willemoes sådan tør stå frem med noget af det, rigtig mange af os mænd bare har skudt tilside for ikke at komme til at træde kvinder over tæerne - tak Søren!

Faktisk er denne problemstilling spejlet i min roman, "Bare en mand, sådan set ...." fra sommeren 2017; men nok på den alt, alt for pæne måde - og netop for ikke at skabe en unødig konflikt med moderne kvinder. Lad mig derfor nu, som Søren, træde i karakter. Jeg opfordrer til, at vi mænd, der gerne vil et reelt ligeværd mellem kvinder og mænd går i gang med vor egen #MeTooMale. Lad mig begrunde hvorfor:

Alt for ofte oplever vi mænd, at hende, vi elsker, hun langt hen ad vejen opfører sig, som om hun er nødt til at pille os helt fra hinanden. Set udefra, set i bakspejlet, så kan det udarte til noget, der nærmer sig det psykopatiske. Allerede her støder vi på det første høje trin, vi som mænd skal forcere, for hvor en mand hurtigt kan få prædikatet "psykopatisk", så ser vi det næsten aldrig for kvinder? - Næsten umærkeligt kan vi opleve, at vore meninger og holdninger, vore ting og sager ganske langsomt bliver skubbet tilside til fordel for hendes opfattelser. På et tidspunkt er det nærmest som om, vi har klippet nosserne af os selv, og at vi har fjernet meget af det vi holdt af, fordi vi selvfølgelig så gerne vil gøre kvinden i vort liv glad og tilfreds. Pludselig står vi der, hvor der ingen vej er tilbage, der hvor vi oplever, at det er for sent at sige fra, for sent at give konkret modspil, og for sent at tage handlekraftige initiativer.

Søger kvinder faktisk det modspil, vi kunne give dem, når de begynder at pille os fra hinanden, når de langsomt minimerer vor mandlige selvværd? Pludselig får vi mænd revet i næsen, at vi ikke længere er den selvstændige og karakterfulde mand, som kvinden i vort liv forelskede sig i en gang! Javel, er måske vor tanke som mand, vi har blot ønsket at indgå nogle kompromisser, fordi vi elsker hende. Her tager vi mænd grueligt fejl, for tilsyneladende hverken kan eller vil hun indgå noget kompromis. Vi forstår det ikke, vi forstår hende overhovedet ikke.

De fleste af os såkaldt "pæne mænd" har en opdragelse, hvor det ligger dybt i os, at vi selvfølgelig hverken slår på kvinder eller børn; men også, at vi ikke bare straks skal sige fra overfor kvinden eller forsøge at rette på dem. Det hæmmer os mænd virkelig meget, ig det er det, vi bl.a. skal til at gøre op med for alvor. Vi skal igen ville og turde stille krav til vore kvinder, vi skal fortælle dem, hvad vi vil have; men det er svært, fordi vi er opdraget til det modsatte, og det ved kvinder ikke. Kvinden i vort liv skal tilsvarende blive klar over, at vi mænd måske er en slags eremitkrebs, der lige er kommet ud af sneglehuset, når forelskelsen har lagt sig, og kærligheden skal begynde at vokse. Vi er usikre, vi vil gå langt for at glæde hende, alt for langt tilsyneladende.

Vi mænd er muligvis blevet lidt bedre til at sige fra overfor hende end tidligere; men mange af os står i en situation, hvor vi har mødt vor overmand/kvinde, og så kommer følelsen af at miste sig selv lidt efter lidt indtil selvværdet er borte, og det er blevet umuligt at sige fra.

Vi er nødt til på ny at tage udgangspunkt i, at kvinder måske nok er fra Venus; men vi mænd er altså fra Mars!

Featured Posts
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Du kan følge mig her:

  • YouTube
  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Classic
  • Pinterest Social Icon

"Carpe Diem IvS" CVR: 40259759

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com

”Effugere non potes necessitates, potes vincere," Seneca
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now