top of page
Hillerød før slottet!
 - Danmarks eneste ægte renæssanceby

 

​Et oplæg kombineret med flot Power Point Show, hvor Hillerød for første gang nogensinde sættes ind i sin rette historiske og geografiske sammenhæng. Et foredrag, der giver dybde og perspektiv på Nordsjællands hisorie.

 

Alternativt foredrag 1: "Kongernes Nordsjælland", hvor fokus bredes mere ud til kongelige tilknytninger til forskellige dele af Nordsjælland

 

Alternativt foredrag 2: "Nordsjælandske Sommerglæder", hvor fokus bl.a. blver på turismens udvikling i Nordsjælland, det Nordsjælland vi i dag tager for givet!

Trolde & Nisser!

 - når folkeminder bliver levende

Selv de sejeste rationalister bliver bløde i knæene, når Troldenes nutidsverden folder sig ud blandt deltagerne.

 

Power Point Show udgør en del af oplægget.

 

 

Møde med forfatteren!

 - arrangement med oplæsning eller anden performance

Kom helt tæt på såvel mennesket som forfatteren, Stig Colbjørn Nielsen, ved et uformelt arrangement, hvor fx. oplæsning kombineres med, at forfatteren fortæller om det at være forfatter, om rå kunst i litteraturen og de hyggelige anekdoter fra tilfældige møder med egne læsere gennem tiden.

 

Alternativ: Et arrangement, hvor forfatteren forestår en story-telling, hvor deltagerne selv deltager aktivt i processen.

Prisen taler vi om -

 

Møde med Italien!

 - Stig Colbjørn Nielsen som fortællende, personlig guide i Rom, hvorfra i øvrigt det meste af forfatterens inspiration kommer.

Her er nogle eksempler på gennemprøvede temaer; men rigtig mange andre muligheder kan vi tale om - også helt personlige oplæg:

 

"Mit eget Rom - forfatterens personlige favoritter"

"Finurligheder, stille dage med kniv & gaffel" 
"Kirkens historie og rolle som kulturbærer"
"Det moderne Europas rødder i oldtidens Rom"
"Mennesker, kejsere & os"
"Det 3. Rom 1870-1945 - Byen fra oldtid til nutid"
"Ud af byen - bjerge og frisk luft"

bottom of page